Voedingsindustrie

Food Industrie

EXB software voor de voedingsindustrie


Regelgeving van de overheid en de industriemandaten, zoals IFS, SQF, HACCP, BRC en ISO 22000-based voedselveiligheid managementsystemen zijn de basis voor vele kwaliteits en compliance-programma’s in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Nu, meer dan ooit, zijn belanghebbenden in de food & beverage-keten verplicht om hun inzet voor de voedselveiligheid en voedselkwaliteit te demonstreren. Recente gebeurtenissen in de afgelopen jaren hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat regelgevende instanties, zoals de FDA in de Verenigde Staten en de Europese Unie niet alleen hun interne processen moeten onderzoeken, maar hebben zij initiatieven uiteengezet om hun productieproces veiliger te maken, alsook om de kwaliteit van het product en het proces te verbeteren. De toonaangevende methoden voor het aantonen van veiligheid en kwaliteit in de voedselketen zijn te implementeren HACCP, ISO 22000, BRC, IFS en SQF voedselveiligheid processen in een Food Safety Management System (veldmedewerkers)’. (Britse Food Standards Agency – 2010)

Bedrijven in de voedingsindustrie worden geconfronteerd met vele uitdagingen, waaronder de kwaliteit van de producten, continue verbetering, naleving van regelgevende instanties, en de kwaliteit die de gehele onderneming en supply chain overspant. EXB Software voor de voedingsindustrie helpt de kwaliteit van deze initiatieven te behouden, terwijl het verstrekken van een flexibele een ACS-workflow-platform aan te passen aan veranderende bedrijfsprocessen.